Kolding Sygehus hovedtavler og etagetavler banner

Strøm til sygehusets hjerte

Laboratoriet er sygehusets livsvigtige hjerte. Fungerer laboratoriet ikke, er der intet, som fungerer. De ansatte kan ikke udføre deres arbejde, og patienterne kan ikke blive behandlet. Derfor må elforsyningen aldrig svigte.

Kolding Sygehus er under udbygning, så det kan servicere et område med 300.000 mennesker i Region Syddanmark. For at højne drift- og forsyningssikkerheden på laboratoriet og resten af sygehuset er de store hovedtavler blevet opbygget med draw-out maksimalafbrydere fra ABB. Skulle der opstå en fejl, er det nemt at trække maksimalafbryderen ud og udskifte den med en ny, som sygehuset har stående i reserve. For elforsyningen må aldrig afbrydes.


Kolding Sygehus hovedtavler og etagetavler 1lilleKolding Sygehus hovedtavler og etagetavler 4lille

 

De rigtige komponenter

De nye tavler til det udbyggede sygehus er produceret af Pro-Automatic, der har leveret 30 hovedtavler og etagetavler til projektet. Sammen med Kolding Sygehus og installatøren Bravida valgte de at montere ABB’s Smissline i tavlerne.

”Kolding Sygehus går ikke på kompromis med, hvordan de vil have det. Så vi tog Smissline med i vores oplæg, og det gjorde det nemmere at vinde udbuddet. På den måde havde vi både den rette pris og de rigtige komponenter fra starten, så både rådgivere og bygherre blev tilfredsstillet,” fortæller Nis Thaysen, der er salgsingeniør hos Pro-Automatic.

 

Kolding Sygehus hovedtavler og etagetavler 5lilleKolding Sygehus hovedtavler og etagetavler 2lille

 

"Udvidelsen af Kolding Sygehus forventes at stå færdigt i 2017 med en topmoderne og driftsikker installation, der understøttes af fire nødgeneratorer - 2 stk. på 1419 kVA og 2 stk. på 1250 kVA, så hele sygehusets drift er dækket af nødgeneratorer," fortæller Peter Larsen, elinstallatør på Kolding Sygehus.

Ovenstående er et uddrag fra en artikel i ABB's kundemagasin Connect.

Ønsker du mere information om hovedtavler med maksimalafbrydere, så kontakt Pro-Automatics salgsingeniører.