Rekruttering af kvalificeret arbejdskraft var højt på dagsordenen, da borgmester Egon Fræhr og kommunaldirektør Ole Slot, Vejen Kommune, mødtes med direktør Michael Schrøder og salgsingeniør Peder Pedersen hos Pro-Automatic A/S i Holsted.

Pro-Automatic A/S har speciale i produktion af eltavler i alle størrelser og til alle brancher. De servicerer kunder i hele Danmark, men har også en stor eksport, primært til Færøerne, Grønland og Østeuropa.

Som mange andre virksomheder har Pro-Automatic A/S svært ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

– Vi er nødt til at få fat på de unge, allerede når de er under uddannelse. Derfor har vi de seneste fem år løbende inviteret studerende, fra elinstallatør- og maskinmesterskolerne, på specialuddannelse i virksomheden. Der kommer næsten altid et par ansættelser ud af uddannelsesforløbene, og så står den på opbygning af erfaring herefter, siger Peder Pedersen, der salgsingeniør i Pro-Automatic A/S.

 

vejen kommune nyweb

Billedtekst: På billedet forklarer salgsingeniør Peder Pedersen og direktør Michael Schrøder fra Pro-Automatic A/S borgmester Egon Fræhr (t.h.) og kommunaldirektør Ole Slot hvordan de specialdesignede Cu-lasker forsyner alle afbryderne i tavlen med strøm.


Udover at Pro-Automatic også besøger ingeniøruddannelserne for at fortælle om deres virksomhed vil de samtidig gerne have ufaglært arbejdskraft, da de gerne selv uddanner nye medarbejdere. Det er dog som om, at folk bliver bange, når der står noget med "el" i en stillingsannonce.

– Vi skal blive bedre til at fortælle, at det ikke er nødvendigt at have ekspertise indenfor el-branchen for at arbejde hos os, siger Peder Pedersen.

Over halvdelen af de 100 medarbejdere hos Pro-Automatic A/S kører langt for at komme på arbejde hver dag.

– Vi vil rigtig gerne hjælpe med at få vores medarbejdere til at flytte tættere på, men det kræver, at alle hjælper med at få fortalt det, som kommunen her kan tilbyde. Vi er rigtig glade for, at Vejen Kommune viser interesse for vores virksomhed. Vi fik en god og blandet snak om alt fra kvalificeret arbejdskraft, sagsbehandling og erhvervsvenlighed samtidig med, at vi fik vist vores virksomhed frem, siger Michael Schrøder, direktør hos Pro-Automatic A/S.

Pressemeddelelse fra Vejen Kommune: http://vejen.dk/presserum