ISO 14001 certificering miljoeledelse pro automatic 


Pro-Automatic A/S opnår ISO 14001 certificering i miljøledelse

I en tid, hvor bæredygtighed og miljøbevidsthed er blevet afgørende for et fælles bæredygtigt samfund, tager Pro-Automatic A/S et markant skridt fremad. Her i efteråret har vi som virksomhed nået en kæmpe milepæl i vores bæredygtighedsarbejde ved at gennemføre en ISO 14001 certificering i miljøledelse.

HSEQ-koordinator Bo Sundahl fortæller: "Vi har først og fremmest fået styr på vores data, så vi har det rigtige grundlag for at lave forbedringer. Det omfatter aspekter som energiforbrug, affald, udledning af CO2 og meget andet. Vi arbejder allerede på at reducere energiforbrug, CO2-udledning og affaldsmængde. Derudover har vi overblik og kontrol over vores risici og integreret miljøprocedurer i vores daglige drift."

Produktionsdirektør Sonni Tønder tilføjer: "For os er denne miljøcertificering ikke kun et stykke papir eller et emblem, vi kan hænge på væggen i receptionen. Det er et konkret løfte til vores kunder, medarbejdere og samfundet som helhed om, at Pro-Automatic er dybt engagerede i at drive vores virksomhed på en måde, der fremmer og beskytter miljøet."

Pro-Automatic har igennem de seneste år konsekvent reduceret virksomhedens CO2-udledning.

Bo Sundahl uddyber: "Vi har blandt andet installeret LED-belysning med bevægelsessensorer, berøringsfrie vandhaner, solceller, der dækker 50% af elforbruget, samt jord- og varmepumper til vores varmeforsyning."

 

ISO 14001 er en internationalt anerkendt standard, der angiver kravene til et miljøledelsessystem. Den giver virksomheder en struktureret metode til at styre og forbedre deres miljøpræstationer kontinuerligt. Ved at følge denne standard sikrer virksomhederne, at deres drift er så bæredygtig som muligt.